Могульні стрибки з трампліна несальтової групи

Твістер (Twister)
Лижі повертаються як мінімум на 90º в сторону. Лижі повинні залишатися паралельно одна одній, утримуються разом і перпендикулярно тілу. Руки і кисті повинні рухатись в протилежну повороту лиж сторону.

Зюндик (Zudnick)
Тип стрибка з трампліну на лижах, в якому верхня частина тіла повинна залишатись зігнутою приблизно на 90º в попереку за рахунок нахилу вперед і вниз, і підйому ніг вперед – вверх, носки черевик підняті вверх приблизно до підборіддя спортсмена. Лижі повинні триматись разом і паралельно, а стегна спортсмена – в стандартній позі стрибка з трампліна. Голова утримується вертикаль піднятою.

Фристайл - фігура Орел

Орел (Spread)
Після виконання відштовхування від трампліна витягнуті руки і ноги розводяться в сторони від тіла. Ноги повинні бути розведені до утворення кута мінімум 90º, якщо дивитись спереду. Лижі повинні бути паралельні одна одній ( носки і п’ятки розведені еквівалентно) і перпендикулярні тілу. Верхня частина тіла повинна залишатися прямою і вертикальною, без якого-небудь помітного згинання вперед в попереку.

Дафі (Daffy)
Після відштовхування одна нога піднімається вперед – вверх, в той час як інша одночасно назад – вверх, в результаті положення шпагату, в якому передня лижа утримується паралельно задній лижі і паралельно задній лижі і направлена прямо вниз, утворюючи в результаті кут в 180º з позиції шпагату.

Бек Скретчер (Back Scratcher)
Лижі утворюють як мінімум кут в 90º, якщо дивитись збоку, коліна зігнуті, стегна дивляться вперед і в “противагу” злегка відхилена назад верхня частина тіла (плечі). Ноги повинні бути разом, лижі паралельно.

Мюл кік (Mule Kick)
Це комбінація підйому гомілок назад до 90º з поворотом їх на 45º в сторону. Так само, як і в “бек скретчер” є “контро-рух” верхньої частини тіла.

Козак - могул

Козак (Kosak)
Комбінація “орел” з “зундиком”. Руки можуть триматись різними способами: вперед, між ногами, з боку, чи спортсмен може зловитись за носки лиж.

Фристайл могул - фігура Гелікоптер

Гелікоптер (360º)
Поворот тіла на 360º кругом його вертикальної осі.

Коментар