Чемпіонат України та Всеукраїнські змагання з лижного фристайлу 2015

Команда фристайлістів з «Екстріму» стала кращою Україні

Вихованці Тернопільської спортивної школи «Екстрім» привезли 13 нагород Чемпіонату України та Всеукраїнських змагань з лижного фристайлу серед дорослих, юніорів та юнаків в березні. Змагання проходили на спорткомплексі «Буковель» у дисципліні лижного фристайлу – могул, в яких взяли участь 75 учасників з міста Києва, Закарпатської, Івано-Франківської та Тернопільської областей.

Призерами змагань стали тернополяни – серед дорослих: Олег Масира (студент технічного університету) – дві золоті та срібна нагороди, Петро Зозуляк (студент педагогічного університету) – дві срібні та бронзова нагороди, Уляна Лук’янська (випускниця педагогічного університету) – срібна нагорода, Андрій Лебедик (студент комерційного інституту) – срібна нагорода та Уляна Юнко (випускниця педагогічного університету) – бронза. Серед юніорів – бронзові призери: Назар Мончак (школа №22) та Ірина Малічовська (школа №19). Серед дівчат – срібні призерки: Ольга Николайська (школа №22) та Вікторія Приймак (школа №27). У загальному командному заліку Чемпіонатів України тернополяни зайняли перше місце серед дорослих та юніорів і друге – серед юнаків.

Масира Олег та Зозуляк Петро ( Паралельний могул )
Масира Олег та Зозуляк Петро ( Паралельний могул )

Тим більше, що складні погодні умови: плюсова температура з мокрим снігом, який іноді змінювався проливним дощем, ставали причиною поломки не однієї пари лиж на ускладнених трамплінами могульних трасах.

Досягти вагомих результатів на теренах України нашим спортсменам допомагає плідна робота тренерів СДЮСШ «Екстрім» Олега Винницького, Оксани Щербанюк, Романа Кучера та Віталія Вербицького. Успішному виступу на змаганнях вихованці СДЮСШ «Екстрім» завдячують департаменту сім’ї, молоді і спорту облдержадміністрації (директор Віктор Мацикур), управлінню сім’ї, молодіжної політики та спорту Тернопільської міської ради (начальник Микола Круть), а також народним депутатам Роману Заставному, Ярославу Джоджику, Ігорю Поберу та Олексію Кайді.

Масира Олег успішно долає трасу
Масира Олег успішно долає трасу
Сальто назад у виконанні Стареправо Максима
Сальто назад у виконанні Стареправо Максима
Стрибок "Орел" у виконанні Приймак Вікторії
Стрибок “Орел” у виконанні Приймак Вікторії
Веселі тернопільські фристайлістки
Веселі тернопільські фристайлістки
Тернопільська команда з фристайлу
Тернопільська команда з фристайлу

Додамо, що кращі фристайлісти СДЮСШ «Екстрім» готуються до виїзду на Юніорський Чемпіонат Світу, який відбудеться в Італії 22-26 березня. Вихованці СДЮСШ «Екстрім » є членами спортивного товариства «Спартак» (голова Володимир Приймак), яке в міру можливості допомагає нашим юним спортсменам фінансово.

Коментар