Трюк Хардфліп на скейтбордингу

Трюк Хардфліп (Hard Flip) на скейтбордингуХардфліп (Hard Flip) – це просунутий базовий трюк, що користується популярністю у прихильників технічного стилю катання на скейті. Є комбінацією: frontside pop shove it (шавіт за спину) + kickflip.

Якщо берешся за хардфліп, то непогано б хоч би мати приблизне уявлення, як робляться ці елементи. А краще спершу навчитися їм. В порівнянні з хардфліпом процес навчання, швидше за все, займе значно менше часу.

Ступню поштовхової ноги розкидати на хвості, а провідну ногу постав трохи далі за середину дошки, зігни коліна і концентруйся. – Клацання – без нього не обходиться практично не один трюк. Чим вдаліше «клацнеш», тим вище вийде виліт. – Подвійний рух: ступня поштовхової ноги, рухаючись вперед (від тіла райдера), виконує шавіт, а ступня провідної ноги, рухаючись вгору, убік (від тіла райдера) і трохи вперед (стегно розгортається назовні, нога значно згинається в коліні), закручує дошку на фліп зовнішньою стороною підошви. – Складний момент – приземлення. Необхідно встигнути повернути ноги, що розлетілися в різні боки, на вихідну позицію, зловити ступнями дошку, що провернулася, і вдало приземлитися. Тренуйся!
Головне правило хардфліпу, що вчиться: берегти яєчка!!!

Хардфліп (Hard Flip) на скейтбордингу

Дошка крутитиметься між ніг! Купи боксерську черепашку – вона додасть тобі упевненості і допоможе розслабитися твоїй подрузі.

P.S. Цей трюк можна робити по-різному: перший спосіб, більш-менш безпечний для потомства: дошка закручується на frontside pop shove it kickflip так, що ніс «задирається» невисоко, обертаючись більш в горизонтальній площині. Другий спосіб, скейт підлітає майже під «найпотаємніше», рухаючись майже «колесом»(вертикально). Кожен в праві вибирати, який хардфліп йому більше до вподоби.

Коментар