Як навчитися кататись на роликах заднім ходом?

Трохи освоївшись на роликах, багато хто хоче навчитися кататися спиною вперед. Спочатку їзда спиною вперед вимагає значних зусиль; на перших порах важко буває перебороти страх. Деякі ролери признавалися, що при цьому відчували себе космонавтами у відкритому космосі: «…за спиною ховається повна невідомість, і ти вимушений буквально віддатися на волю стихії — насправді, звичайно ж, твоїх роликів — яка веде тебе зовсім не туди, куди тобі хотілося б…». Але будь-яка складне завдання може бути вирішене, і вирішена успішно.

Рух на роликах заднім ходомРух на роликах заднім ходом

Спершу варто запам’ятати декілька простих правил:

Завжди треба прагнути дивитися, куди ви рухаєтеся, оскільки немає нічого веселого в тому, що ви можете впасти. Тому із самого початку прагніть звикати дивитися через плече, якщо ви їдете «заднім ходом».
Для того щоб відчувати себе упевненіше і стійкіше, ставте одну ногу трохи попереду іншої, хоча б як у вихідній позиції — на півролика.
Не тримайте ноги прямими, зігніть їх в колінах хоча б небагато, і вам буде простіше зберігати рівновагу.
Обов’язково надягайте захист, щоб у разі падіння обійтися мінімумом наслідків.
Переходячи від теорії до практики, поверніться на майданчик з рівним асфальтом, де ви робили свої перші кроки на роликах, або знайдіть іншу подібну. Буде добре, якщо на цьому майданчику будуть об’єкти, від яких можна відштовхнутися руками: стіна будинку, лавка, огорожа і т.п. Необхідно, звернути увагу і на кількість ролерів, що катаються на ній, для яких ви можете стати перешкодою і які можуть перешкодити вам.

Не прагніть відразу навчитися на ходу розвернутися і поїхати «заднім ходом», почніть з простого: відштовхніться руками від опори (лавки, стіни, у крайньому разі — від рук товариша) і трохи прокотіться спиною вперед. Постарайтеся освоїтися в цьому положенні. Після того, як ви отримаєте першу порцію відчуттів, настане час освоєння техніки.

Коментар