Трюк Varial Heelflip на скейтборді

Varial Heelflip – модний і просунутий трюк початкового рівня, яким не брєзгують навіть круті профіки. Багато хто із зірок скейтбординга додає його в свої доріжки, зняті для профайлів, не цуравшись закручувати його просто на рівній поверхні. Володіння цим елементом дозволить тобі влитися в заздрісні ряди просунутих скейтерів, і вже ніхто не посміє порахувати тебе повним лохом. По суті, веріел хилфліп – це комбінація з frontside pop shove-it і звичайного heelflip?а. Отже, слідуючи моїм інструкціям, вже через декілька хвилин, ти робитимеш його, не гірше, ніж твої кумири. Отже, приступимо.

1. Одягай свій вірний шолом, який вже не раз виручав тебе від струсу мозку, діставай наколінники і налокітники. Не забудь про черепашку – без неї розучування веріел хилфліпа стає небезпечним для життя! Якщо у тебе довге волосся, то перев’яжи їх модною червоною банданою, пострижи нігті на ногах і руках. І, вже, заразом почисть зуби і помий вуха з милом.

2. Після того, як ти грамотно обмундирувався, непогано б провести розминку спершу. Зроби десятка два присідань, декілька помахів ногами вперед і убік, розігрій тазостегновий суглоб – декілька кругових обертань ще нікому не заважали. Тепер ти дійсно готовий показати всім, на що ти здатний.

3. Відштовхуєшся і набираєш швидкість на вірному скейтборді. Знаєш, в скейтбордингу постановці ніг приділяється стільки ж уваги, як і в балеті. Ступні на деці треба поставити так, щоб витягаюча ступня стояла точно також, як при heelflip е, поштовхова ступня – відповідно в frontside pop shove-it позиції.

4. Клацання. Під час клацання можна виштовхувати хвіст дошки шкарпеткою ступні вперед, від себе, як під час frontside pop shove-ita, допомагаючи задати дошки необхідне обертання.

5. Одночасно з клацанням ти починаєш робити heelflip ступнею витягаючої ноги. Саме, в цьому русі криється невеликий секрет, оволодівши яким varial heelflip стає елементарним трюком, яким відтепер можна бравувати перед початкуючими лопухами або зарозумілими спонсорованими хлоп’ятами. Секрет полягає в тому, що ступнею витягаючої ноги треба трохи підкручування дошки за спину, фліпуючи не по прямій лінії, а по невеликій вигнутій дузі.

6. Ще одна маленька рада: ступню витягаючої ноги під час фліп-рухів, розгортай трохи назовні – це також допоможе дошці правильно закрутитися. Якщо ти успішно просік мою теорію, то у тебе не повинно виникнути жодних проблем з правильним обертанням дошки.

7. Далі все йде, як по маслу. Ти спокійно так собі розслаблено висиш в повітрі, поки дошка описує обороти в двох площинах, і в той момент, коли вона знову опиниться під тобою гріптейпом вгору, опускаєш ступні прямо на болти, скорочуючи до мінімуму вірогідність перелому скейтборду.

8. Спокійно їдеш далі, робиш ще один varial heelflip, потім ще один varial heelflip, потім ще один, ще один і так до безкінечності. Щоб всі бачили, який ти – крутий скейтбордист!

Коментар