Чемпіонат України зі сноубордингу 2015

Команда тернопільських сноубордистів – переможець Чемпіонату України 2015 року.

Чемпіонат України зі сноубордингу 2015: сноубордисти Тернопільської СДЮСШ «Екстрім» міської ради та Обласної школи вищої спортивної майстерності здобули 12 нагород на Чемпіонаті України серед дорослих і юніорів та міжнародних змаганнях за участю спортсменів з 6 областей України та сноубордистів з Польщі, Грузії, Чехії та Угорщини з 24 лютого по 2 березня 2015 року на спорткомплексі «Красія» Закарпатської області (2 золотих, 5 срібних та 5 бронзових).

В командному заліку Чемпіонату України команди Тернопільської області, обласної школи вищої спортивної майстерності та СДЮСШ «Екстрім» стали переможцями.

Команда тернопільських сноубордистів – переможець Чемпіонату України 2015 рокуКоманда тернопільських сноубордистів – призер Чемпіонату України зі сноубордингу 2015 з організаторами змагань Леонідом Тікуном та Юлією Сипаренко на спорткомплексі «Красія» на Закарпатті , 25-28 лютого 2015 р.

Сноубордисти змагалися в дисциплінах: паралельний слалом, паралельний слалом-гігант та, вперше, у такій небезпечній дисципліні як «сноубордкрос».

Медалі міжнародного старту, який контролював ФІС-делегат з Чехії Міхал Дворак, здобули тернополяни – майстри спорту: випускниця технічного університету майстер спорту Оксана Дмитрів (ФСТ «Колос») двічі та студент економічного університету Тарас Бігус (ФСТ «Динамо»); вони ж здобули нагороди у чемпіонаті України з сноубордкросу.

Бронзову нагороду національного чемпіонату України в паралельному слаломі серед дорослих здобула студентка економічного університету Ірина Грещук (ФСТ «Колос»).

Призерками серед юніорок стали : випускниця школи № 23 Оксана Мерц – ФСТ «Колос» (дві срібних і бронзова нагорода) та студентка економічного університету Тетяна Копчак – (випускниця ЗОШ № 20, ФСТ «Динамо») – срібна і бронзова нагороди.

Чемпіонкою серед дівчат у сноубордкросі у боротьбі з трамплінами стала учениця школи № 20 – Тетяна Тарнавська – ФСТ «Динамо»;

На жаль, не обійшлося без травм в дисципліні сноубордкрос, де багато спортсменів, включаючи двох наших, травмувалися в кваліфікаційних заїздах на складних віражах і не змогли стартувати у фіналах.

До перемог спортсменів вели педагогічний колектив СДЮСШ в складі тренерів: Наталі Пазунки, Андрія Бігуняка, Віталія Моравля, інструктора Тетяни Романишин та директора Володимира Ліщука, ціленаправлена праця яких дала відповідні результати.

Зважаючи, що наша країна веде війну, тернопільські сноубордисти завдячують за фінансове забезпечення Департаменту спорту облдержадміністрації (директор Віктор Мацикур), Управлінню молодіжної політики і спорту міської ради (начальник Микола Круть), Обласній школі вищої спортивної майстерності (директор Олег Любінський).

Значну допомогу надали: спортивні товариства «Динамо» (начальник Володимир Небесний), «Колос» (начальник Георгій Гунтік) та народні депутати: Роман Заставний, Ярослав Джоджик, Ігор Побер та Олексій Кайда, вкладені їх особисті кошти забезпечували повноцінне користування канатними дорогами сноубордистами під час тренувань та змагань .

Боротьба за срібну та бронзову нагороди Юніорського Чемпіонату України з паралельного слалому серед тернополянок Іриною Грещук та Тетяною Копчак на ЗакарпаттіБоротьба за срібну та бронзову нагороди Юніорського Чемпіонату України з паралельного слалому серед тернополянок Іриною Грещук та Тетяною Копчак на Закарпатті

Команда Тернопільської СДЮСШ «Екстрім» та ОШВСМ – призери міжнародних змагань з сноуборду на Закарпатті 27-28 лютого 2015 р.Команда Тернопільської СДЮСШ «Екстрім» та ОШВСМ – призери міжнародних змагань з сноуборду на Закарпатті 27-28 лютого 2015 р. з техделегатом з Чехії Міхалом Двораком

Срібні призерки Юніорського Чемпіонату України з сноуборду - тернополянки: Оксана Мерц і Таня Копчак 25-28 лютого 2015 року на спорткомплексі «Красія», Закарпатської обл.
Срібні призерки Юніорського Чемпіонату України з сноуборду - тернополянки: Оксана Мерц
Срібні призерки Юніорського Чемпіонату України з сноуборду - тернополянки: Оксана Мерц Срібні призерки Юніорського Чемпіонату України зі сноубордингу 2015 – тернополянки: Оксана Мерц і Таня Копчак 25-28 лютого 2015 року на спорткомплексі «Красія», Закарпатської обл.

Тарас Бігус
Призери Чемпіонату України з сноуборду – вихованці тернопільської СДЮСШ «Екстрім» та ОШВСМ: Тарас Бігус та Оксана Дмитрів – срібні нагороди, Ірина Грещук – бронза, Закарпаття, 27-28 лютого 2015 р.Призери Чемпіонату України з сноуборду – вихованці тернопільської СДЮСШ «Екстрім» та ОШВСМ: Тарас Бігус та Оксана Дмитрів – срібні нагороди, Ірина Грещук – бронза, Закарпаття, 27-28 лютого 2015 р.

Коментар