Виліт в рампі на скейтборді

Мінірампа – це та ж рампа тільки вона набагато менша. Катання в мінірампі виглядає красиво, але і не таке воно просте, хоч і легше чим в звичайній рампі.

Як почати в ній розганятися.
Принцип розгону в мінірампі такий же, як і в рампі. Ставите хвіст дошки на край мінірампи (як на tailslide) і власне задню ногу ставите на тєїл, а передню ближче до болтів. Швидко переносите всю вагу на передню ногу. Ви з’їхали! Якщо не вийшло, і ви просто плюхнулися на спину, то спробуйте ще раз. Головне швидко перенести всю вагу на передню ногу! Отже, ти з’їхав, але виліт не зробив і катаючись туди сюди ти втратив всю швидкість. Так і повинно бути на початку. Щоб зробити виліт і набирати швидкість, тобі потрібно буде кожного разу сідати, коли ви заїжджаєте на радіус і коли з’їжджаєте. Зрозуміли? Відмінно.

Виліт.
Виліт ви з однією швидкістю не зробите, вам потрібно буде уміти робити {Ollie}. Якщо ви умієте, то читайте далі, якщо немає ідіть вчитеся робити Ollie.

Отже, ви з’їхали в мінірампу, ви набрали достатню швидкість сідаючи і в той момент коли ви під’їжджаєте до краю мінірампи, швидко робите Ollie. Ви летите! Головне не злякатися і приземлитися. Не вийшло. Не переживайте спробуйте набрати більше швидкість і зробити це ще раз. Навчилися. Вам подобається. Тоді переходиться до трюків в мінірампі!

Indy grab
Самий звичайний і базовий трюк в мінірампі і в рампі – це інді. Інді – це коли ви хапаєте задньою рукою (у Regular’ов вона права, у Goofy вона ліва) за середину дошки. Тільки спереду, а не із заді, тобто за спиною, а то це вже вийде іншій grab Method. Отже, починаємо.

Розженіться (як я вас учив) у самого краю робите Ollie (чим вище, тим краще, у вас буде більший час тримати grab, чим довше, тим крутіше!) і швидко трохи сідаєте і тягніть задню руку до середини дошки. Тримаєте її до тих пір, поки ви не відмітите, що ви вже приземляєтеся. Швидко відпускаєте розгинаєтеся і приземляєтеся. Головне довше пробувати і все вийде. Задоволені? Хочете ще. О-кей.

FS 180 Indy grab
Якщо ви добре умієте робити Indy grab в мінірампі і Fs 180 (не у мінірампі, а взагалі) те ви сміливо можете переходити до дуже красивого і ефективного трюка – FS 180 Indy grab. Почнемо.

Спершу вам буде потрібно навчиться робити FS 180 в мінірампі. Розженіться до швидкості, при якій можна зробити виліт. У краю швидко робите FS 180. Повітрі крутитеся не бійтеся, інакше боляче падатиме. Докрутили. Приземлитися буде просто, якщо постаратися. Головне утримати рівновагу! Пробуйте, поки не вийде. Вийшло! Переходимо до FS 180 але вже з Indy grab’ом. Розженіться, як завжди у краю робите FS 180 якомога вище, швидко хапаєте Indy grab і крутившись утримуйте його. Бачите що вже приземляєтеся, швидко відпускайте grab! Більше тренуйтеся і все вийти!

Так само можна робити BS 180 Indy grab. Все теж саме тільки ви робите не FS 180, а BS 180, тобто крутитеся спиною вперед. Успіхів вам.

Коментар