Трюк 360 фліп (360 flip) на скейтборді

Трюк 360 фліп (360 flip) на скейтборді360 flip – це, мабуть, один з найскладніших і видовищних базових трюків, яким «не гребують» навіть професійні райдери. Вони охоче включають його в свої «доріжки» між яким-небудь bs nosegrind по рейлу в 25 ступенів і оллі з триметрового парапету.
Ще раз повторю, 360 flip – дуже красивий трюк, дошка виробляє під ногами таку «мертву петлю»(скейтборд обертається в горизонтальній площині на 360 градусів, одночасно виконуючи повний переворот навколо своєї осі), що просто замилуєшся! Цей трюк сполучає в собі і kickflip і 360 pop shove-it, так що якщо ти серйозно маєш намір оволодіти їм, треба б навчитися виконувати ці елементи спершу (хоча це не обов’язково на 100%).

Пропоную наступні поступові схеми оволодіння 360 фліпом: ollie – pop shove it – 360 pop shove it (тобто спочатку вчишся робити оллі, потім поп шав іт, потім 360 поп шав іт). Паралельно розучуєш ще одну схему: ollie – kickflip – varial kickflip (kickflip shove it). Добившись якоїсь стабільності у виконанні всіх вище перерахованих елементів, ти просто сполучаєш техніку kickflip’a і 360 pop shove it, швиденько звикаєш робити рух обома ногами одночасно, а значить з легкістю «мочиш» три фліп з 10 або 15 ступенів, через «мусорки», що стоять, або в радіусах.

Якщо ж тобі не терпиться навчитися 360 flip?у раніше ollie, будь ласка:
Перше. Чим менше швидкість, тим простіше зосередитися на майбутньому трюку, тому не варто дуже розгонитися. Розігнатися ти ще встигнеш, коли навчишся даному трюку і зберешся стрибнути через «даблсет» (у чому я, звичайно ж, не сумніваюся ні крапельки).

Друге. Постав ноги в таку позицію, в якій тобі б було б зручно виконувати і kickflip, і 360 pop shove it. Якщо ти не умієш виконувати ні те, ні те – розташуй свої ноги в ультрамодних кедах «Камелот», тих, що «просувають націю», як тобі заманеться.

Третє. Зігни коліна. Хороше клацання і сильний рух шкарпеткою задньої ноги убік, під передньою ногу і вгору, неначе, ти хочеш дістати ногою «булочку», що належить передній нозі (тільки не треба її торкатися насправді). Задня нога згинається в колінному суглобі. Запам’ятай, дошка повинна крутитися прямо під ногами, а не де-небудь збоку, як часто намагаються зробити скейтери, початківці розучувати 360 flip.

Четверте. Як тільки дошка почне своє обертання в горизонтальній площині – роби рух передньою ногою, як при кікфліпі. Не умієш робити кікфліп? Читай розділ «Трюки». Скейтборд повинен також почати обертатися навколо своєї осі.

П’яте. Зависаємо. Виконання 360 фліпа вимагає трохи більше часу, чим виконання простіших елементів, адже скейтборду необхідно завершити повний оборот в 360 градусів. Отже тобі доведеться трохи повисіти повітрі, поки дошка довертиться.

Шосте. Ловиш дошку ногами в повітрі і спокійно приземляєшся. Старайся, щоб ступні вставали на болти підвісок – менше шансів, що дека зламається.

Сьоме. Грамотний «повіт» – це найважливіше в скейтбордингу. Зігни коліна при приземленні, засмійся і зобрази розслаблений вигляд – ніби ти все життя умів 360 flip. Якщо ж який-небудь «чувак» кривитиме морду, кажучи, що ти зробив трюк без амплітуди або що-небудь в цьому дусі, заяви дурневі: «У мене сьогодні день катання в switch-стойке!» Він відразу заткнеться.

Коментар